MBK-Automatik

Industri / Kunde case 1

Kundecase: Opgradering af ældre industrimaskine med ny motor og styringssystem

En kunde med en ældre industrimaskine fra 1950’erne stod over for en udfordring, da den oprindelige motor og motorregulator blev defekt. På grund af maskinens alder var det ikke muligt at finde identiske reservedele på markedet. Kunden henvendte sig til MBK-Automatik for at få hjælp til at modernisere deres maskine og dermed forlænge dens levetid.

Udfordringen: Udskiftning af defekt motor og motorregulator

Den eksisterende motor og motorregulator var både forældede og ude af drift, hvilket medførte produktionsstop. Kunden havde brug for en løsning, der kunne integreres med den eksisterende maskinstruktur uden at ændre maskinens grundlæggende design for meget. Dette krævede en tilpasning af nye komponenter, der kunne levere pålidelige og effektive ydelser i overensstemmelse med de oprindelige funktioner.

Løsningen: Skræddersyet motorudskiftning og konstruktionstilpasning

For at imødekomme kundens behov valgte vi at installere en moderne motor, som kunne levere samme effekt som den originale, men med øget effektivitet og pålidelighed. Da den nye motor ikke passede præcist ind i den oprindelige konfiguration, foretog vi nødvendige konstruktionsændringer på maskinen. Dette omfattede tilpasning af motorbeslag og aksler for at sikre, at den nye motor kunne monteres korrekt og fungere optimalt sammen med de eksisterende komponenter.

Desuden udviklede vi en specialbygget kontroltavle udstyret med en frekvensomformer. Denne frekvensomformer blev konfigureret til at styre motorens hastighed via et potentiometer, hvilket gav kunden mulighed for at justere driftshastigheden præcist efter deres produktionsbehov. Tavlen blev designet med fokus på brugervenlighed og sikkerhed, så operatørerne nemt kunne betjene den uden at skulle gennemgå omfattende træning.

Implementering og idriftsættelse

Efter færdiggørelsen af kontroltavlen og de nødvendige tilpasninger på maskinen, blev den nye motor og tavle monteret af vores teknikere. Vi sørgede for en grundig idriftsættelse, hvor vi testede systemet for at sikre, at alt fungerede korrekt og i overensstemmelse med kundens krav. Vi gennemgik også driften med kundens operatører for at sikre, at de var komfortable med det nye system og kunne drage fuld fordel af de forbedrede funktioner.

Resultatet: Fornyet driftseffektivitet og kundetilfredshed

Kunden var meget tilfreds med det udførte arbejde, især den professionelle tilpasning og det flotte håndværk, der blev lagt i projektet. Den nye motor og styringsløsning gav ikke kun maskinen en fornyet driftseffektivitet, men også mulighed for at tilpasse produktionen mere fleksibelt. Denne opgradering har ikke blot forlænget maskinens levetid, men også optimeret kundens produktionsproces betydeligt.

Kontakt os for din automationsløsning

Hos MBK-Automatik er vi specialister i at modernisere og optimere produktionsudstyr, uanset alder og kompleksitet. Har du brug for en skræddersyet løsning til din virksomhed? Kontakt os i dag, og lad os finde den rigtige løsning, der matcher dine behov og forbedrer din produktion. Vi står klar til at hjælpe med alt fra fejlfinding og reparation til komplette systemopgraderinger.

 
Scroll to Top